Isnin, 13 April 2009

Layan YouTube Sampai Ngantuk...

Kebiasaan anda melayan youtube dalam jangka masa yang pendek, paling tinggi pun dalam 10:00 minit yang saya tahulah. Sebenarnya memang ada youtube berbentuk movie dengan jangka masa yang panjang hampir dalam 2:30 jam.

Antara muka Youtube berbentuk Movie

Perbezaan yang anda dapat melihat antara muka di youtube ini ialah anda boleh tekan butang berbentuk lampu untuk membuka atau menutup, ia akan mengelapkan bahagian-bahagian text comments, search engine, menu bar, related videos, featured videos, ranting, send video, view, Statistics & Data, dan Video Responses. Cuma satu tidak digelapkan iaitu iklan Google Adsense (Maklum laa youtube pun nak cari duit...:-p).

Ok lah... tanpa bercerita panjang lebar apa kata anda layan movie game Metal Gear Solid 4 Gun Of Patriot:-

MGS4 Part 01

MGS4 Part 02

MGS4 Part 03

MGS4 Part 04

MGS4 Part 05

MGS4 Part 06

MGS4 Part 07

Sebenarnya bukan setakat movie game MGS4 sahaja yang ada, anda boleh taip kat bahagian search youtube dengan menaip longplay. Diorang memang kaki main video game dan ia jadikan movie cam Halo 3, Ninja Gaiden, Final Fantasy, dan lain-lain. Siri Anime Yu-Gi-Oh pun ada juga masuk kat youtube dengan masa 25:00 minit, cuma saya tak tahu address dia...;-p. So cuba2lah search kat internet yea...

P/S:-Ini pun secara kebetulan saya search kat youtube nak tengok favorites game saya MGS.

5 ulasan:

  1. nice info..bole cuba nie..he..he

    BalasPadam
  2. Boleh2...
    Cuba jee...
    Kalu nak download cerita melalui youtube saya cadangkan muat turun perisian download manager layari laman web:-

    http://www.freedownloadmanager.org/

    P/S:- Thankz... Dino antara orang yang pertama buat komen walaupun saya baru publish artikal nie...;-)

    BalasPadam
  3. uih..ada yek cite panjang..aku biasa tgk kat youtube samada cite lawak, atau pon vidclip je..

    huhu..good info

    BalasPadam
  4. Hu hu ... gud info bro....

    BalasPadam
  5. Thankz Dino,Nazz dan Senapang...;-)
    Oh yaa...
    ada tambahan utk lihat movie kat youtube...
    dia tambah utk "New Window" jee...

    BalasPadam

Sekarang anda boleh buat ulasan disini.

babab.net