Isnin, 29 Mac 2010

Punca Sebenar Pembuangan Bayi

Kartun Komik Dari Surat Khabar Panca Indera (Mingguan Harian) 28 Mac 2010

-> Fikir-fikir lah... :)

-> Saya cadang sesangatlah kepada semua pengunjung blog nie coz saya ada buat entry baru ia memang berkait rapat yang kadang2 kita sendiri terlepas pandang pasal Mahram. Apa pun layari tajuk ini -> Tanyalah Ustaz - Mahram 'Complete' (Wajib Sesangat Tonton Dan Dengar)


P/S:- Tak sangka plak blog saya ramai menggunjungi terutama sekali entry ini. Oklah... Saya fikir kena buat sambungan entry nie. Jom layan entry seterusnya Punca Sebenar Pembuangan Bayi. Part - 02. (^^,)

17 ulasan:

  1. hehe mmg bile nafsu menguasai abes la huhu

    BalasPadam
  2. Itu yang terjadi sekarang nie. Tapi bagi sayalah semua tue terletak kepada kekuatan ilmu dan keimanan kita. Tahu yang mana baik dan yang mana buruk.

    BalasPadam
  3. Sesal dulu pendapatan..sesal kemudian tidak berguna

    BalasPadam
  4. xbleh blah dialog laki tue..prihatin konon..jap lagi dah mengandung , blah macam tue jer..

    BalasPadam
  5. Itu pasal org laki...

    P/S:- Erk... Kaum lelaki pun terasa gak.

    BalasPadam
  6. budak bawah umur10 April 2010 8:46 PTG

    amboi x semua laki cam 2 ek... hehehe

    BalasPadam
  7. pergaulan bebas,kecacatan yg ada pada anak dan buatkan ibu bapa malu,kerosotan ekonomi

    BalasPadam
  8. msing2 tk prnh pk akibt yg berlaku..tk kre laki @ prmpuan ..kalo da name tk kuat iman,brni dok b'2 an..

    BalasPadam
  9. kenapa malu mengandung luar nikah tapi tadak malu lakukam hubungan seks di luar nikah....

    kenapa malu ada anak cacat sedangkan diri sendiri mempunyai kecacatan

    kenapa membunuh kalau diri sendiri pun akan mati jua akhirnya
    lebih pedih mati dalam keadaan berdosa kerana membunuh!

    fikir dulu sebelum buat!!!! jangan salahkan orang lain salahkan diri tidak kuat iman tidak ingat pesan Tuhan

    BalasPadam
  10. ni la akibat banyak gaul perasaan d cintai olh llki....na bila da perasaan sangat ngn kata2 llki 2 yg kononnya nak hidup semati na sana la saitan 2 nak menguasai diri remaja 2 bila llki kata nak buat hubungan seks d luar nikah sbgai pengikat antara dua belah pinang yg da jtuh dn agr xda spa yg pisahkan mereka pmpuan dgn sng hati mengeyakan yela gmbra bf nya nak sehidup semati kn..tp bila da ngandung d luar nika na apa jd mmg jd pinang d belah dua ngn kilat kn... llki tk nk ngku dia yg buat akhirnya tkanan n buang bayi la jalan tkhir mrka x nk cr jalan pnylsaian yg lain...kpd yg melakukan tolong jdn tambah masalah g dn yg x melakukan tahnia untuk anda dn jgn la terikut2 melakukan hal demikian yoooo rrrrrrrrr

    BalasPadam
  11. Thankz kepada yang memberi komen berkaitan isu ini dan juga mengunjungi blog saya. Ok... Apa kata kita ke entry seterusnya... ;-)

    BalasPadam
  12. Saya cadang sesangatlah kepada semua pengunjung blog nie coz saya ada buat entry baru ia memang berkait rapat yang kadang2 kita sendiri terlepas pandang pasal Mahram. Apa pun layari link ini http://www.gengblogger.com/v/231424.

    BalasPadam
  13. jangan salahkan kaum perempuan...
    kaum lelaki yang harus lebih dipersalahkan...
    kebanyakkan perempuan, muda dan lebih naif. mereka 'panik' dan tdk tahu apa yg harus dilakukan... masih ada lagi perempuan yang tdk tahu apanya sexs... lelaki la yg handal.. kesian perempuan... dah memang tuhan memberi lelaki kelebihan dr perempuan... ttp sedihnye mrk tdk gunakanye dgn baik...

    BalasPadam
  14. llki & pmpn xda beza'y ...
    knp buat klw xnk btnggngjwb ..
    knp buang klw da dpt ..
    jd kn prstwa ne sbgi pngjaran ..
    agar tiada pnysalan d hari yg mdtg ..

    BalasPadam
  15. smuani b'laku bab xda batas2 p'gaulan diantara llaki& p'puan...
    bla dh t'lanjur msing2 x nk b'tggngjwb..

    BalasPadam
  16. korang msty kna pndai jga dry k .......... sian lak aq tgok baby 2........

    BalasPadam
  17. aq hrp korang jgn kwn gn dak2 yg x brmoral jauhkn dry kte cemua

    BalasPadam

Sekarang anda boleh buat ulasan disini.

babab.net