Sabtu, 25 Disember 2010

Lagu Twinkle Twinkle Little Star Diterbalikkan Membawa Message Yang Sangat Menyinggungkan Orang Islam.

Rupa-rupanya lagu Twinkle Twinkle Little Star apabila diterbalikkan memberikan message yang memang menyinggung perasaan orang Islam. Cuba lihat dan dengar video di bawah ini...


Di bahagian lirik lagu 'How I Wonder What You Are' diterbalikkan membawa makna sangat menyinggungkan iaitu 'I Wish There Were No Allah'. Lepas ini jangan dengar dan nyanyi lagu 'Twinkle Twinkle Little Star'.

30 ulasan:

  1. thanx kongsi benda ni.. tak sangka betul.. inilah dia mind control yang tersirat dalam dakyah diorang ni.. dan tak boleh dibiarkan..

    http://neizalyez.blogspot.com/2010/12/initiative-tragedi-kemalangan-bas.html

    BalasPadam
  2. fulamak.. terang seyh bunyik dye..

    erm.. mcm2 skg nih
    http://luzimamizah.blogspot.com

    BalasPadam
  3. Errr...mcm2la kajian yg korg buat ni. Kdg tak terfikir pun dek kafir tu nak menghina diri kita. Mungkinla ada sstgh kes mmg btol...tp klw yg mcm ni rasanya diorg takde niat pun. Gila apa nak buat lagu pastu nak kena reverse2 kan lagu tu kasi dgr mcm hina islam. Nak buat lagu pun bkn sng oiii. Lgpun dh lama lagu ni..sejak aku kecik lg.

    p/s: Tak perlu rasanya kaji2 benda mcm ni..cukupla suruh remaja2 islam kat KLCC tu tutup aurat jgn buat maksiat..solat 5 waktu sehari...lbh afdal:=))

    BalasPadam
  4. Salam...
    Thanks kongsi info...

    BalasPadam
  5. huhu..x sangka nya. dah anak2 sy minat duk nyanyi lagu tuh...sungguh sbb x tau..

    BalasPadam
  6. Kerja2 seperti menterbalikkan lagu sebenarnya sudah lama dibuat sebelum zaman artis terkenal dahulu The Beatles.

    Jika korang masih tak percaya cuba pakai mana2 perisian untuk edit audio, ambil lagu bertajuk Twinkle Twinkle Little Star dan reverse kan.

    Saya ada cuba satu lagu dari artis terkenal Lady Laga diterbalikkan memang membawa message memuja syaitan.

    BalasPadam
  7. @fazemy:-

    Kena kaji juga benda yang kita tak sedar dan tak tahu disebalik maksud. Contoh jenama air minuman coca-cola diterbalikkan jadi aloc acoc membawa maksud No Muhammad No Makkah.

    Perkara wajib mesti kena jalankan sebagai umat Islam seperti solat 5 waktu, puasa dan lain2. Jadi jangan fikir itu jee nak settle dan suruh remaja2 islam kat KLCC tu tutup aurat jgn buat maksiat..solat 5 waktu sehari.

    Kena lah semua aspek kita buat, kaji dan cegah tapi betul2 logik dan munasabah agar umat Islam tidak jadi bahan oleh anasir2 yang orang berniat menghina agama Islam.

    BalasPadam
  8. phew!dasat tol !

    tenkiu for sharing ;)

    BalasPadam
  9. just my 2 cent, dont get offended...

    kalau kita nyanyi lagu twinkle star, kita ade nyanyi terbalik x? xde kan...

    then, sebab penulis ade tulis, "there is no Allah" so, pembaca akan menanti perkataan yang lebih kurang, macam psikologi jugak la..

    lagi satu pasa; terbalik terbalik ni, im sure if kite terbalikkan anything even the word that means good, it means something else...

    for example:

    my name is IHSAN means that melakukan sesuatu perkara iKhlas semata mata keran ALLAH SWT..

    IHSAN kalao terbalikkan jadi nashi, yang mungkin ada maksud xelok dalam bahasa or dialek lain... mungkin x perlu diterbalikkan...

    again this is just my own opinion...=.)

    BalasPadam
  10. mak aihhh!
    selama ni dari kecik slalu nyanyi lagu ni...
    rupanya..ini maknanya...
    thanx 4 sharing :)

    BalasPadam
  11. erk..bia betul..mohon share ye :)

    BalasPadam
  12. dasyat..xsangka..thanx for the info.

    BalasPadam
  13. xsangka tol ada mkna cm ni..kt tadika selalu nyanyi lgu ni..

    BalasPadam
  14. Boleh share kepada kawan2. Video sahaja pun ok... ;-)

    BalasPadam
  15. memang daripada kecil ayah kitew tak bagi nyanyi lagu ni. katanye,"lagu setannnn"

    BalasPadam
  16. Anon bersetuju dengan pendapat IHSAN AZ~
    'How I Wonder What You Are'
    Terbalikkan
    'era uoy tahw redonw I woh'

    BalasPadam
  17. Cuba dengar lagu barney song yg dah diterbalikkan kat youtube. Sama jugak ada maksud tersirat.

    BalasPadam
  18. Haha yeah sokong IHSAN AZ jugak (: Dah tu tak payah laa nyanyi terbalik :D Eh anon haha pandai betul terbalikkan ayat tuu XD

    BalasPadam
  19. erm ganas..tak sangka la ada jugak cm ni

    BalasPadam
  20. erhmm ye ke,?
    agk ssah untuk cyer..
    mngkin ini smua 1 kbtulaan...
    jgn pcaya bulat2..

    BalasPadam
  21. nak baca boleh je, tapi bab percaya tu agak susah. Bijak gile orang dulu-dulu reka lagu yang menghina agama lain, tapi bila direverse, jadi lagu yang biasa je liriknya.sedap pulak tu.just saying, jangan saman saya, saya takde duit.^_^v

    BalasPadam
  22. @awe,

    Thanks for the info. Aku selalu gak layan lagu ni dgn anak aku.. Tak tahu pula ada maksud tersirat.

    Khaidir

    BalasPadam
  23. betul2...
    tak payah la nak diterbalikkan..

    contoh name org tu aniz, kalo diterbalikkan x ke jadi zina..

    BalasPadam
  24. Untuk yang terpercaya...percayalah n sedarlah yg agenda menyerang minda bawah sedar org2 islam dah lame dah since zaman nenek moyang kite lagi.. Mmg la kite tak kan nanyi terbalik, tp slowly it will effect you subconsious mind tanpa disedari. Ini mmg strategi org2 yang bencikan Islam

    U guys patut bace The Art of Deception.. Dalam buku tu ade citer mcm2 lagi psl ni, cara kawalan minda org2 kafir melalui hiburan n media

    BalasPadam

Sekarang anda boleh buat ulasan disini.

babab.net