Rabu, 28 Julai 2010

Syabas Dan Tahniah George Galloway!!! Sampai Gelabah Wartawan Yang Berat Sebelah (MUST SEE)

Siapakah George Galloway??? Menurut apa yang saya dapat secara tak sengaja dari FB Fun Page Zaharruddin.net yang publich video ini di wall... Beliau adalah bekas ahli parlimen Britain (MP Labour dari 1987 - 2010)


Walau apa pun saya ucapkan syabas dan tahniah kepada George Galloway menghentam Israel & USA secara terbuka di TV SKY News. Dia juga membantah tuduhan bahawa Palestin, Lubnan, Iran atau Islam sebagai terrorist. Memang kelam kabut wartawan dan malu besar seluruh dunia melihat.


Sampai George Galloway siap bagi kata"What a silly person you are" kepada wartawan yang berat sebelah itu.


Jadi... Anda MESTI LIHAT VIDEO INI!!! :-D

Selasa, 27 Julai 2010

Saje Test Video Dari FaceBook Saya Masuk Ke Blog. ;-)

Lama tak upload video2 kat FB. Entah apo2 entah??? Last2 upload video nie saya simpan sejak tahun 2006, kucing buat lawakz. So layanz... (^_')


-> Saje test guna video dari FB saya dan letak code HTML kat blog sini... ;-)

Ahad, 25 Julai 2010

Keinsafan Dalam Gerabak Kereta Api (KL - KB)

Saya rasa korang pernah baca kartun komik nie dulu2 di internet. Kalu belum lagi klik gambo untuk dapatkan view besar.





-> Ini pun saya jumpa kat e-mail saya dulu2 iaitu yahoo.com. Member dari Klate send e-mail kartun komik... Huhuhuuu... Sejak 11 September 2007 tahun. Apa pun saya share jee lah. ;-)

Khamis, 22 Julai 2010

Kucing Betina Paling Ganas DiDunia!!!

PERGH!!! Antara kucing betina paling ganas dan kejam di dunia. Pantang ada orang nak shoot kamera video kat dia memang betul2 serang gila2. Apa akan terjadi kat kameraman selepas shoot kat kucing nie??? Kalau nak tahu saksikan video bawah nie sampai habis....

Isnin, 12 Julai 2010

Piala Dunia Online (LIVE)

Huhuhuuu... Sori baru bagi info pasal benda nie kerana saya search secara kebetulan...

RTM tak membantu. Astro tak mampu. Andai anak mengganggu,
jengok-jengok



Dapat tahu dari blog nie:- http://farizghazali.blogspot.com/

Ahad, 11 Julai 2010

RAMALAN HAIWAN TENTANG PASUKAN MANAKAH BAKAL MENJADI JUARA PIALA DUNIA FIFA 2010 DI PERINGKAT AKHIR???


Tentu semua suka tengok Piala Dunia FIFA 2010 tak kiralah lelaki mahu pun perempuan. Oklah... Jika dibandingkan dulu macam2 diorang ramal sampai minta bomoh pun ada. Tahun ini lain dari yang lain. Bermulanya muncul seekor Si Sotong yang bernama Paul membuat ramalan dengan tepat sekali. Tapi ramalan2 tepat itu menyebabkan ramai tidak berpuas hati sehingga orang kenamaan, wartawan, dan lain2 ingin menjadikan sotong sebagai hidangan makanan. Punca kekalahan pasukan itu disebabkan ramalan Si Sotong Paul.

Dan kali ini di negara Singapura muncul seekor burung nuri bernama Mani berpengalaman menilik dan menentu nasib seseorang turut meneka tepat yang sama apa Si Sotong Paul pilih iaitu German untuk kedudukan pemenang ke-3 Piala Dunia FIFA 2010. Tapi untuk perlawanan diperingkat akhir ramalan haiwan ini berbeza, Si Sotong Paul memilih Sepanyol sebagai juara dan manakala Si Burung Nuri Mani memilih Belanda sebagai juara.

Tapi korang jangan terkejuk. Ini saya baru search kat Internet bukan setakat Si Sotong Paul memilih Sepanyol, seekor kucing turut meramalkan apa yang Paul pilih tapi ia ada kaitan beberapa skor gol bakal dikenakan dan pasukan manakah yang bermula masuk gol dan cara kucing tue bau dan makan. Begitu haiwan yang menyerupai tupai atau tikus dipanggil Gerbil turut memilih Belanda.

Untuk mengetahui ramalan manakah pasukan yang akan menjuarai untuk Piala Dunia 2010, kita lihat 4 video dibawah ini:-

RAMALAN HAIWAN UNTUK SEPANYOL YANG BAKAL MENJUARAI
PIALA DUNIA FIFA 2010

Tentu korang dah tengok kat Buletin Utama atau mana2 surat khabar online atau offline. Si Sotong Paul buat ramalan dengan tepat cuma peringkat akhir jee pilih Sepanyol.


Jika search berkaitan kucing di Youtube taip je "Cat predict FIFA 2010". Ada pilih Belanda dan ada juga pilih Sepanyol, tapi saya ambil video ini kerana program TV CTV dari negara New Zealand betul2 tunjuk secara langsung. Tapi cara dia makan dan isi makanan 1 bekas tue ada 3, mungkin berkaitan skor gol??? 3-1 atau 2-1??? dan pasukan manakah mula2 masuk gol. Selain itu ada juga Kucing yang lain pilih German seperti mana Sotong Paul dan Burung Nuri Mani meneka dengan tepat bagi untuk kedudukan ke-3 Piala Dunia 2010. Klik link ini http://tinyurl.com/26s3jke.


RAMALAN HAIWAN UNTUK BELANDA YANG BAKAL MENJUARAI
PIALA DUNIA FIFA 2010

Selepas Si Sotong Paul meramalkan Sepanyol bakal juara untuk peringkat akhir. Burung Nuri Mani meramalkan Belanda bakal juara. Kenapa ek??? Kita tengok burung Nuri tue sudah berpengalaman menilik dan menentu nasib seseorang.


Haiwan nie nampak cantik. Nak sebut tupai bukan, nak kata tikus bukan. Di Kelantan panggil "Kuah". Dalam bahasa inggeris diorang panggil Gerbil. Buktinya tak ada tapi saya letak jee lah coz saya search taip "Animal Predict FIFA 2010" yang ada octupos (Paul), cat, bird (Mani) dan Gerbil...


Walau apa pun yang lebih bagus kita tengok sendiri, cukuplah tengok di kaca televisyen jika korang yang berada nak rasa pergi tengok betul2 perlawanan tue di Afrika terpulanglah... siapakah bakal menjadi juara Piala Dunia FIFA 2010. Saya taip entry blog sekadar perkongsian sahaja, soal nak percaya atau tidak kepada umat Islam jika terlalu percaya ramalan tue ia boleh menyebabkan kufur, lihat di blog ini http://el-ilmy.net/2010/07/08/awas-boleh-jadi-kufur-percaya-ramalan/. Jika ada yang terlibat Judi Bola... Sudah2lah. Ia bukan rezeki yang halal.

Bagi saya lah. Jika dilihat kemungkinan besar Spain akan juara (bukan berdasarkan apa yang saya tgk ramalan sotong, burung nuri, kucing, dan Gerdil) kerana kita dah dapat tengok skill diorang main cara dia passing kat member2 memang bagus. Yang saya sempat tengok semasa dia berlawan german separuh akhir, cara dia passing bagus jika dibandingkan German agak kelam kabut. Kalau tengok Belanda dalam masa kedua pasukan itu akan gasak betul2. Contoh Brazil kalah masa kedua, begitulah Uruguay. Itu pendapat sayalah... Menang kalah tue adat permainan.

-> Kita lihat haiwan2 tue... Kita dapat simpulkan ia adalah satu ciptaan Allah s.w.t yang sangat luar biasa. Kita sebagai manusia jagalah dan peliharalah sebaik-baiknya. Jangan gunakan untuk kepentingan diri dan penganiayaan.

babab.net