Sabtu, 2 Mei 2009

Nasib baik... Dapat Settle bX-r1ezpk...

Pergh... Nasib baik... Itu yang saya boleh sebut pasal benda nie... Masalah yang saya alami nie adalah berkaitan dengan bX-r1ezpk. Perkara nie memang membuatkan saya panik. Tapi Alhamdullilah... Segala masalah dapat diatasi...

Tentu anda nak tahu kenapa saya mengalami perkara ini... Ok... masalah yang saya alami nie adalah perubahan domain yang saya baru pakai iaitu via.my... Apabila domain saya berubah blogspot ke via.my. Itu yang menyebabkan blogger.com menghantar mesej berkaitan masalah teknikal bX-r1ezpk.

Cara mengatasi masalah bX-r1ezpk ini sebenarnya banyak. Cara saya ialah terpaksa hantar mesej melalui blogger-help. Nak hantar mesej kenalah berbahasa inggeris... Saya tak pandai pun main copy paste dari minah Mat Salleh jee, pastue hantar jee kat address blogger-help. Dalam selang beberapa minit atau jam akan pulih balik blog... Tapi kalau anda mengalami masalah seperti saya, saya nasihatkan kalau anda menghantar mesej kenalah bagi link address blog agar mempermudahkan kerja dari pihak blogger.com... Kalau tak hantar mesej hanya sekadar menunggu blogger buat tue saya tak tahu lah...??? --> Lebih kurang buat aduan lerr...;-p

Satu lagi cara ini berkaitan masalah disebabkan mengubah layout atau template blog sama ada yang diambil dari internet secara percuma atau beli. Perkara ini saya cadangkan anda layari blog Mat Salleh di http://computerzhelper.blogspot.com. atau pun http://nvids.info.

P/S:- Kalau saya ada silap entry berkaitan benda nie ke... Tunjuk ajar saya yea... Nie pun saya buat entry berdasarkan logik saya jee...;-)

P/SS:- Address blog baru saya http://azwan2009.via.my/...


5 ulasan:

  1. aku pun dapat error tu gak tadi.sebab penukaran domain tu macam xbetul sgt la..sebab aku dah agak lama pakai domain .via nie.kalo template mungkin la...nak tau camne aku selesaikan,tgk kat blog.hehehe.simple jer..tapi aku je la yg dapat wat kot.haha

    BalasPadam
  2. brilliant...nice info sharing

    BalasPadam
  3. Thankz Paan & melayu2u...
    Huhuu...

    P/S:- Alamak...tentu orang tau sy tak pandai BI...;-p

    P/SS:- Sejak sy tukar domain via.my... Pergh... Alexa Traffic Rank pun jd 130,151... Bleh caye kee...

    BalasPadam
  4. salam ziarah..
    djemput mjadi follower sy..


    http://www.buaya-merah.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. Boleh...
    No hal punya Buaya...;-)

    BalasPadam

Sekarang anda boleh buat ulasan disini.

babab.net